Make your own free website on Tripod.com

Pri samom ljubavi, chovek prevazilazi sopstveno ja. Vec dublje zalazeci u tu rech stvara se slika koja budi najdublje emocije - ta slika se zove ljubav. Ljubav nas okruzuje, ona je prisutna svuda oko nas. Ona mami osmehe, budi osmehe, budi radost, a ne retko i suze. Za nju nema ogranichenja i prepreka jer nje da nema, shto je i suvishe lako shvatiti, ne bi bilo ni sveta. Ljubav je posmatrana sa vishe aspekata - ona je najvishe olichenje ljudskosti. Ljubav nas inspirishe. Inspirishe pisce , slikare, umetnike, pesnike, muzichare, a pre svega i van tih granica inspirishe chovechanstvo, a bash iz tog razloga to isto chovechanstvo uspeva da egzistira.

Tuzna je konstatacijada je svet oko nas, i svet uopshte, jako okrutan, gnusan, suvishe ga [?] za interese pojedinacai pitanje je kako to prevazici, linijom laksheg otpora, kako bi svi ostali zadovoljni i srecni. Odgovor je duboko u nama, u nashem srcu, u osecanju ljubavi keje ima za sve nas.

Okrenemo li se oko sebe videcemo da ljubavi ima svuda, u nashoj svakodnevici koja je vishe popunjena mrznjom i osecanjem gorchine, samo lepom rechju, lepim gestom i osmehom, ljubav se moze izvuci, za shta je opet potrebna ljubav ranije pridobijena na drugoj strani.

I suvishe je jasno da se samo ljubavlju, koja je tema poezije, tema mladih, tema opshte prisutna u svim vidovima, mogu prevazici ratovi iskoreniti mrznja, zaustaviti bimbe i doci do onog momenta koji nam je i danas i suvishe stran - da se svi volimo [:))]

Razni su pogledi na svet, svih ljudi, malo mishljenja se danas podudara, malo je obrazovanih i produholjenih ljudi koji (......) puno je njih koji traze ljubav. Oni je mogu naci ukoliko se osvrnu na sebe i svoje mane, ukoliko prochitaju lepu ljubavnu pesmu. Jer poezija choveku otvara dushu, budi osecanja otvara nove poglede na svet i chini da se chovek oseca punije, a samim tim i srecnije.

Ljubavi su razne, ljubavi su lepe, ljubavi su prepreke za sve nemire i bolove ljudskog drca. Voleli su se Romeo i Julija, voleli su se Hamlet i Ofelija, voleli su se i drugi poznati ljubavnici (u iskrenijem smislu te rechi), a zashto se danas ne bi voleli i mi. Poklonite nekome cvet, knjigu, poljubac i lepu rech jer svako je bar malo zasluzio da bude voljen

Napisao ?
Škola Gimnazija "Miloš Savković" Aranđelovac
Godina 2001
Da li je ikada pročitan ne